משפחות והורות בעידן הפוסט מודרני-

אתגרים בחינוך ילדים למסוגלות חברתית

 

הרצאה

 

תקציר

 

הורים בעידן הפוסט מודרני מתמודדים עם שני אתגרים מרכזיים:

לגדל ילד כאינדיוידואל  מגובש בעל יכולות ממומשות.

הקניית מיומנויות  אפקטיביות לחיים חברתיים.

הורות בשלט רחוק, תפיסה חינוכית שגויה, מעבר הזירה החברתית למרחבים הווירטואלים,   ויתור על דרישות בבית וסיפוק רצונות מיידי,  מייצרים מצב, בו  ילדים רבים  "מוצאים עצמם בזירה החברתית  עם תפיסות שגויות וחוסר מיומנויות מתאימות,  וחווים רמות שונות של התנהגות פוגענית ודחייה.

אלפרד אדלר סבר, שהאדם הוא יצור חברתי עם נטייה מולדת לחיי חברה ולשיתוף פעולה, וביכולתה של המשפחה לפתח נטייה מולדת זו או לדכאה.

מנהיגות הורית אחראית, המאפשרת לילדים מחד, לדעת כי יש להם על מי לסמוך ומנגד הם אינם מרכז העולם, הורים שמזמנים לילדים הזדמנויות להיות תורמים, מועילים ומתחשבים. אווירה משפחתית שמאפשרת לילד לגלות אחריות בקבלת החלטות ובתוצאותיהן, הוריםהמזמינים את הילדים לקחת חלק ולחיות בתוך מערכת גבולות, כל אלו ועוד, יצמיחו ילדים שיודעים לגלות אחריות ועצמאות, יחושו בעלי ערך ויש סבירות גדולה שיוכלו להסתגל, להתקבל ולהתבטא. בעולם בכלל, ובחברת השווים בפרט.

מנהיגות הורית,  שמציבה את הילד במרכז ונענת לכל גחמה שלו, ועסוקה רק במימוש "האושר" שלו, עלולה להעביר מסר שגוי שבעולם האמיתי, רצונותיו יתגשמו תמיד (ומהר). במפגש חברתי, כשיתבקש הילד לחלוק, להמתין לתורו או להתחשב, יחוש אי נחת, ויחסר את המיומנויות הנדרשות כדי להסתגל ולקחת חלק.

 

בהרצאתה של שני נחשון ממכון אדלר,  נעמוד על המאפיינים באווירה המשפחתית העשויים להגביר את ההסתברות למסוגלות חברתית ועל  המאפיינים שיגבירו את ההסתברות לתוצאה הפוכה.

 

 

 

MA שני נחשון-

פסיכותרפיסתית ומנחת הורים אדלריאנית, מרצה במכון אדלר.

ומומחית להתמודדות עם קשיי קשב ודחייה חברתית.

  

 


האתר נבנה במערכת 2all | בניית אתרים